Rusia po “përdor pa dallim fuqinë e zjarrit” pasi nuk arriti të përmbushë objektivat në Ukrainë – thotë shefi i Inteligjencës së Mbrojtjes i Britanisë

Rusia po “përdor pa dallim fuqinë e zjarrit” pasi nuk arriti të përmbushë objektivat e saj në Ukrainë, paralajmëroi shefi i inteligjencës së mbrojtjes britanike.

Gjenerallejtënant Sir Jim Hockenhull tha se përdorimi “i pamatur dhe pa dallim” i fuqisë së zjarrit nga forcat ruse do të çonte në mënyrë të pashmangshme në më shumë viktima civile dhe një krizë humanitare përkeqësuese, shkruajnë mediat e huaja.

“Kremlini deri më tani ka dështuar në arritjen e objektivave të tij fillestarë. Ai është befasuar nga përmasat dhe ashpërsia e rezistencës ukrainase dhe është ‘tradhtuar’ nga problemet që i ka krijuar vetë”, citohet të ketë thënë ai në një deklaratë.

“Operacionet ruse kanë ndryshuar. Rusia tani po ndjek një strategji tjetër. Kjo do të përfshijë përdorimin e pamatur dhe pa dallim të fuqisë së zjarrit”.

Strategjia, paralajmëroi ai, do të rezultojë në rritje të viktimave civile, një ndërprerje të infrastrukturës ukrainase dhe do të intensifikojë krizën humanitare.

Në të njëjtën kohë, Sir Jim tha se presidenti Vladimir Putin po forconte kontrollin e tij mbi mediat vendase ruse në një përpjekje për të maskuar problemet me të cilat përballet fushata e tij.

Ai shtoi: “Kremlini po përpiqet të kontrollojë narrativën, të fshehë nga populli rus, problemet operacionale dhe të fshehë numrin e lartë të viktimave ruse”.