Rruga e duhur për tretje të rregullt

Tretja e duhur është veçanërisht e rëndësishme për një shëndet të mirë. Askush nuk ndihet mirë nëse vuan nga dispepsia (diarre dhe kapsllëk), pra nëse ndihen të fryrë dhe të shtypur në zorrë dhe stomak.

Mikroflora e zorrëve luan një rol veçanërisht të rëndësishëm në sigurimin e tretjes së mirë.

Këshilla për tretjen e rregulluar

• Dietë e larmishme dhe e rregullt (dietë e larmishme, vakte të rregullta në intervale 4-orëshe midis vakteve)
• marrja e një sasie mjaft të madhe uji (pa sheqer)
• Rekomandohet një dietë e pasur me fibra (fibrat e tretshme kanë një efekt më të butë në zorrët sesa ato që janë të patretshme)
• Përfshirja e produkteve me baktere të shëndetshme të acidit laktik që gjenden natyrshëm në zorrët (një burim i mirë është ushqimi i fermentuar, dhe produkte me baktere të acidit laktik të mikrokapsuluar në formën e pikave dhe kapsulave janë gjithashtu në dispozicion)
• Kufizimi i marrjes së ushqimeve yndyrore dhe të skuqura, ushqime proteinike me vlerë të lartë biologjike
• shmangia e zakoneve të këqija (alkool, cigare)
• Kontrolli i stresit (relaksimi) dhe aktiviteti i rregullt fizik
• Ushqimi duhet përtypur mirë dhe të mos hahet shumë
• Ushqimi i tepërt duhet të shmanget.

Pharmacy DNA ANNY PHARM ju këshillon në drejtim të trajtimit dhe parandalimit të shëndetit tuaj me rekomandimin e

https://www.annifarm.com.mk/product/waya-forte

Rreth 70% e qelizave të sistemit tonë imunitar janë të vendosura në zorrët dhe për këtë arsye ekuilibri në zorrët është jashtëzakonisht i rëndësishëm për funksionimin e duhur të sistemit imunitar.