“Rrethi i miqve” të trenave të mallrave Kinë-Europë zgjerohet vazhdimisht

Sipas të dhënave, nga viti 2016 deri në vitin e kaluar, numri vjetor i trenave të mallrave Kinë-Evropë është rritur nga më shumë se 1 700 në mbi 15 000, me një normë mesatare vjetore rritjeje prej 55 %.

Jo vetëm që vëllimi i mallrave të transportuara është shtuar, por edhe shumëllojshmëria dhe vlera e mallrave po rritet me shpejtësi.

Tani trenat e mallarave Kinë-Europë kanë arritur në mbi 190 qytete të 24 vendeve evropiane, duke formuar një rrjet logjistik që kalon nëpër Azi dhe Evropë.