Rreth 200 njerëz në teren e shuajnë zjarrin që po përhapet drejt fshatit Trabotivishte

Dellçevë, 5 gusht  – Zjarri i cili që nga mëngjesit po digjet në afërsi të lagjeve “Balabanci” dhe “Kurijaçko Maalo” është shumë afër fshatit Trabotivishte. Të gjitha forcat e angazhuara për momentin janë të koncentruar në hyrje të fshatit dhe e mbrojnë atë nga zjarri i cili është prerë para pellgut të peshkut Zhelevicë.
Në terren janë rreth 200 persona duke përfshirë edhe njësitë e zjarrfikësve nga rajoni dhe Bullgaria, pjesëtarë të armatës dhe pjesëtarë të “Tigrave” të cilët erdhën për ndihmë në shuarjen e zjarrit.

Kryetari i komunës së Dellçevës Goran Trajkovski theksoi se kjo është një situatë apokaliptike që është nën kontroll në mënyrë që elementi të mos përhapet në fshat.

“Kemi bërë një veprim të shpejtë, por situata ishte jashtë kontrollit sepse kjo është një situatë kaotike apokaliptike, unë do të shprehesha në atë mënyrë, e cila varej mbi fshatin Trabotivishte. Kemi shuar gjatë gjithë ditës me njësitë e zjarrfikësve dhe helikopterët, por për shkak të shkallës së madhe të këtij zjarri që ndodhi nuk patëm mundësi ta shuam zjarrin”, deklaroi Trajkovski.

Është vendosur kontroll i caktuar mbi fshatin Trabotivishte në mënyrë që zjarri të mos hyjë në fshat dhe në mënyrë që të mos ketë viktima ose dëme materiale në pronat e njerëzve. Ashtu që, tani, tha, situata është nën kontroll.

Rrugës për në fshatin Virçe janë edhe disa njësi nga Austria që bëjnë një rrip për zjarrin që nuk u përhap në fshatrat e mëtejshëm Grad, Tamer dhe të tjerët pranë Dellçevës.

Vërehet lëvizje e madhe në fshatra, banorët janë në këmbë. Ka numër të madh të vullnetarëve, zëvendësohen në mënyrë periodike dhe ajo që aktualisht është e dukshme është se tymi i dendur hyn në fshat. Edhe pse është bërë një lloj rrethoje ata druajnë të mos përhapet në shtëpitë në afërsi.