RMV/ Në markete nuk do të kërkohet certifikatë për vaksinim

Shkup, 8 gusht – Në gjithë objektet, përfshirë dhe ato hotelerie dhe ngjarje kulturore sportive, ahengje, koncerte, seminare, trajnime, punëtori e konferencë ku ka më shumë se 30 persona, detyrimisht qytetarët e moshës mbi 18 vjeç do duhet të kenë certifikatë për vaksinim, së paku për dozën e parë.

Certifikatë për vaksinim nuk do të duhen për shitore apo markete, për të shkuar në institucion apo në firmë private. Por mbetet masa për mbatje të maskave mbrojtëse.

Poashtu në hapësirat e brendshme të objekteve gastronomike të mos ketë mbushje të më shumë se 30% të kapaciteteve ndërsa në një tavolinë mos të ulen më shumë se 4 persona.