Rihanna zyrtarisht miliardere dhe artistja femër më e pasur në botë!

Rihanna ka hyrë zyrtarisht në grupin e miliarderëve. Sipas “Forbes” pasuria e saj ka arrritur në 1.7 miliardë dollarë, duke u bërë edhe artistja femër më e pasur në botë. Ndërsa në indutrsinë e argëtimit ajo renditet e dyta, sepse në vendin e parë si gruaja më e pasur është Oprah Winfrey. Rihanna ka fituar 1.4 milionë dollarë vetëm nga kompania Fenty Beauty, ku ka 50% të aksioneve. Pjesa tjetër e pasurisë, rreth 270 milionë dollarë ajo i ka fituar nga karriera e saj artistike si këngëtare dhe aktore, së bashku me shitjet nga linja e të brendshmeve, Savage x Fenty.

Sipas “Forbes” Rihanna ka arritur një sukes të jashtëzakonshëm me “Fenty Beauty” jo vetëm për shkak të famës së saj, por edhe produkteve të shumëllojshme. Vetëm një fondatinë vjen në 50 lloje të ndryshme ngjyrash për të gjitha gratë. Një sipërmarrje e përbashkët 50-50 me konglomeratin luksoz francez LVMH, i cili gjithashtu zotëron markat e grimit si Sephora, Fenty Beauty, thuhet se ka fituar 550 milionë dollarë gjatë vitit të parë kalendarik në 2018, duke mposhtur linjat e tjera të famshme si Kylie Cenmetics të Kylie Jenner dhe KKW të Kim Kardashian West.

Linja Savage x Fenty po ashtu ka rezultuar një sukses, duke mbledhur 115 milionë dollarë në shkurt të vitit të shkuar. Kompania, e thelemuar po ashtu në vitin 2018, është një ndërmarrje e përbashkët me TechStyle Fashion Group, ku Rihanna ka 30% përqind të aksioneve. Ndërsa shtëpia e saj e modës Fenty ka rezultuar më pak fitimprurëse. E themeluar në vitin 2019, Fenty u mbyll nga Rihanna dhe LVMH në muajin shkurt për shkak të shitjeve shumë të pakta gjatë pandemisë. Ndërkohë, nuk ka ende ndonjë detaj nëse Rihana do të publikojë ndonjë këngë të re. Albumi i saj i fundit u lançua në vitin 2016-të, para zgjerimit të markave të saj të famshme.