Regjistrohen 882 raste të reja, 14 viktima dhe 140 të shëruar nga KOVID-19

Shkup, 22 gusht – Në 24 orët e fundit janë regjistruar 882 raste të reja me KOVID-19, nga gjithsej 6.591 testime, kanë vdekur 14 persona, ndërsa janë shëruar 140 pacientë, ka njoftuar Ministria e Shëndetësisë (MSH).

Më shumë të infektuar ka në Shkup – 333, pastaj në Tetovë – 109, Strumicë – 80, Kumanovë – 59, Gostivar – 46, Kërçovë – 42, Shtip dhe Dibër – nga 28, Ohër – 20, Veles – 18, Prilep – 17 , Strugë – 14, Kavadar dhe Koçan – 12, Manastir dhe Sveti Nikollë – nga 9, Resnjë – 8, Bogdanci dhe Kratovë – 6, Negotinë dhe Radovish – 5, Gjevgjeli, Vinicë dhe Makedonski Brod – 3, Dellçevë dhe Probishtip – 2, Berovë, Krushevë dhe Demir Hisar – nga 1.

Janë regjistruar 140 pacientë të shëruar nga: Shkupi – 53, Gostivari – 48, Kërçova – 11, Shtipi – 6, Tetova dhe Koçani – 4, Kavadari dhe Pehçeva – 3, Manastiri dhe Vinica – 2, Ohri, Resnja, Dellçeva dhe Berova – nga 1.

Është raportuar për 14 viktima: nga 4 viktima nga Shkupi (54, 68, 69, dhe 84 vj), Tetova (49, 67, 68 dhe 81 vj), 3 persona të vdekur nga Gostivari (49, 72 dhe 74), nga një nga Kumanova (72), Ohri (82) dhe Vinica (77). Të gjithë kanë vdekur në kushte spitalore.

Janë kryer 6,591 teste përmes: ISHP-226, QSHP Shkup-52, QSHP Manastir-86, QSHP Prilep-39, QSHP Tetovë-62, QSHP Kumanovë-57, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësia Ligjore-0, Spitali laboratorik Kozle-0, KU Pulmologji me alergologji-4, SPQ “8 Shtatori”-0, Instituti i Mikrobiologjisë-217, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -142, Avicena-444, Biotek-407, Sistina-133, Laborator Laor- 600, Sinlab-5, Remedika-8, Fertilitet-100, Genea -15, Laboratori Nikob-711, VFV Medikal-60, Eli Medika-89, Rojal Medika-43, ISHP dhe ISHP (test i shpejtë)-gjithsej 3,091.

Deri tani në vend janë bërë gjithsej 1,108,429 teste të Kovid-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 168,872, numri i pacientëve të shëruar është 152,098, numri i viktimave është 5,668, derisa numri i rasteve aktive është 11,106.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin shpërndarja sipas qyteteve është si vijon:

Shkup 73019, aktiv 3693

Kumanovë 9742, aktiv 715

Prilep 8505, aktiv 158

Tetovë 9489, aktiv 1855

Manastir 6549, aktiv 194

Veles 5617, aktiv 125

Gostivar 7045, aktiv 1513

Kavadar 5299, aktiv 111

Ohër 5330, aktiv 303

Shtip 5111, aktiv 131

Strumicë 4750, aktiv 561

Strugë 3311, aktiv 322

Koçani 2908, aktiv 96

Kërçovë 3274, aktiv 555

Gjevgjeli 2240, aktiv 43

Negotinë 2199, aktiv 14

Sveti Nikollë 1593, Aktive 61

Resnjë 1327, aktiv 90

Kriva Pallankë 1240, aktiv 10

Radovish 1246, aktiv 66

Berovë 1105, aktiv 52

Dellçevë 1001, aktiv 23

Dibër 1210, aktiv 201

Vinicë 926, aktiv 33

Probishtip 804, aktiv 15

Vallandovë 716, aktiv 35

Bogdanci 512, aktiv 18

Krushevë 497, aktiv 7

Demir Hisar 409, aktiv 9

Demir Kapi 400, aktiv 3

Kratovë 417, aktiv 40

Makedonski Brod 406, aktiv 40

Pehçevë 287, aktiv 7

Makedonska Kamenicë 254, aktiv 5

Dojran 134, aktiv 2.