Regjistrohen 72 raste të reja me Kovid-19, nëntë të shëruar dhe nuk ka të vdekur

Shkup, 1 gusht  –  Regjistrohen 72 raste të reja me Kovid-19 në 24 orët e fundit nga 5.759 testimet e bëra. Prej tyre 20 në Shkup, në Kumanovë – 14, Tetovë  – 10, Gostivar – nëntë, Manastir – shtatë, Strumicë  – pesë, Ohër  – tre, Kavadar, Strugë, Kërçovë dhe Berovë nga një rast.

Siç bëri të ditur Ministria e Shëndetësisë, janë regjistruar nëntë pacientë të shëruar nga:  Shkupi  – tre, Kumanova  dhe Shtipi – nga dy, Strumica dhe Koçani – nga një dhe nuk janë raportuar persona të vdekur.

Janë bërë 5.759 testime përmes: ISHP-57, QSHP Shkup-37, QSHP Manastir-107, QSHP Prilep-39, QSHP Tetovë-21, QSH Kumanovë-50, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësia Ligjore-1, Laboratori i Spitalit Kozle-0, KU Pulmologji me Alergologji 0, SPQ 8 Shtatori-8, Instituti për Mikrobiologji-18, Zhan Mitrev-73, Avicena-193, Biotek-152, Sistina-71, laboratori Laor-653 Sinlab-4, Remedika-9, Pllodnost-40, Genea-18, Nikob Lab-1.306, VFV Medikal-75, Eli Medika-13, ISHP dhe IPSH (rapid test) – gjithsej 2.814.

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 982.469 testime për Kovid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Kovid në vendin tonë prej fillimit të epidemisë është 156.452, numri i pacientëve të shëruar është 150.371, i të vdekurve 5.493, ndërsa numri i rasteve aktive është 588.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin, distribuimi nëpër qytete është si në vijim:

Shkup  68917, aktivë 183
Kumanovë  8959, aktivë 71
Prilep 8340, aktivë 11
Tetovë 7464, aktivë 149
Manastir  6335, aktivë 25
Veles  5479, aktivë 5
Gostivar 5235, aktivë 45
Kavadar 5160, aktivë 4
Ohër  5030, aktivë 11
Shtip  4966, aktivë 3
Strumicë  4144, aktivë 17
Strugë  2988, aktivë 7
Koçan  2799, aktivë 5
Kërçovë  2617, aktivë 16
Gjevgjeli  2197, aktivë 2
Negotinë  2184, aktivë 0
Sveti Nikollë  1528, aktivë 3
Resnjë  1234, aktivë 0
Kriva Pallankë  1227, aktivë 0
Radovish  1164, aktivë 3
Berovë  1035, aktivë 3
Dellçevë  974, aktivë 1
Dibër  961, aktivë 17
Vinicë  886, aktivë 0
Probishtip  789, aktivë 0
Vallandovë  672, aktivë 5
Bogdanc  494, aktivë 0
Krushevë  490, aktivë 0
Demir Hisar  400, aktivë 0
Demir Kapi  396, aktivë 0
Kratovë  377, aktivë 0
Makedonski Brod  359, aktivë 0
Pehçevë  271, aktivë 2
Makedonska Kamenicë  249, aktivë 0
Dojran  132, aktivë 0.