Regjistrohen 378 raste të reja me Kovid-19, 25 të shëruar, një pacient i vdekur

Shkup, 7 gusht – Konform të dhënave të Institutit për Shëndet Publik  (ISHP) në 24 orët e fundit janë bërë 7.647 testime, ndërsa janë regjistruar 378 raste të reja me Kovid-19: Shkup – 118, Tetovë – 114, Gostivar – 51, Kërçovë – 20, Kumanovë – 18, Strumicë – 16, Manastir dhe Ohër – nga 9, Kavadar – 6, Veles – 4, Koçan – 3, Strugë dhe Radovish – nga 2, Prilep, Shtip, Resnjë, Berovë, Vinicë dhe Makedonski Brodi – 1. Janë regjistruar 25 pacientë të shëruar nga: Shkupi – 11, Tetova – 7, Kumanova – 4, Manastiri, Gostivari dhe Kavadari – 1. Një person u raportua i vdekur nga Shkupi (71). Ka vdekur në kushte spitalore, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Janë bërë 7.647 teste përmes: ISHP-119, QSHP Shkup-55, QSHP Manastir-124, QSHP Prilep-74, QSHP Tetovë-70, QSHP Kumanovë-88, Klinika për Sëmundje Infektive -0, Mjekësia Ligjore-1, spitali laboratorik Kozle-0, Pulmonologji me alergologji 7, SPQ 8-Shtatori-7, Instituti për Mikrobiologji-47, Zhan Mitrev (Filipi II)- 122, Avicena-332, Biotek-506, Sistina-144, laboratori Laor- 1.236, Sinlab-174, Remedika-33, Fertiliteti-51, Genea-17, Nikob lab-1.322, VFV Medical-45, Eli Medica-54, ISHP dhe I.SH. Private (test i shpejtë)-gjithsej 3.019.

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 1.012.809 teste për Kovid-19.

Numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve me kovid në vendin tonë që nga fillimin i epidemisë është 157.627, numri i pacientëve të shëruar është 150.506, i të vdekurve është 5.503, ndërsa numri i rasteve aktive është 1.618.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin, shpërndarja nëpër qytete është si në vijim:

Shkup 69261, Aktivë 474

Kumanovë 9035, Aktivë 128

Prilep 8351, Aktivë 21

Tetovë 7838, Aktivë 486

Manastir 6358, Aktivë 46

Veles 5486, Aktivë 10

Gostivar 5374, Aktivë 176

Kavadar 5170, Aktivë 13

Ohër 5048, Aktivë 27

Shtip 4975, Aktivë 11

Strumicë 4176, Aktivë 46

Strugë 3007, Aktivë 24

Koçan 2814, Aktivë 18

Kërçovë 2658, Aktivë 50

Gjevgjeli 2197, Aktiv 1

Negotinë 2184, Aktivë 0

Sveti Nikollë 1528, Aktivë 3

Resenjë 1236, Aktivë 2

Kriva Pallankë 1227, Aktivë 0

Radovish 1172, Aktivë 10

Berovë 1043, Aktivë 11

Dellçevë 974, Aktivë 0

Dibër 980, Aktivë 36

Vinicë 892, Aktivë 6

Probishtip 789, Aktivë 0

Vallandovë 674, Aktivë 5

Bogdanc 494, Aktivë 0

Krushevë 490, Aktivë 0

Demir Hisar 400, Aktivë 0

Demir Kapi 396, Aktivë 0

Kratovë 377, Aktivë 0

Makedonski Brod 365, Aktivë 6

Pehçevë 276, Aktivë 7

Makedonska Kamenicë 250, Aktivë 1

Dojran 132, Aktivë 0.