Regjistrohen 273 raste të reja me Kovid-19 dhe pesë të vdekur në 24 orët e fundit

Shkup, 19 mars – Regjistrohen 273 raste të reja me Kovid-19 nga 2.799 testet e bëra në 24 orët e fundit, prej tyre 45 janë riinfeksione. Raportohet për gjithsej tetë të vdekur, nga të cilët pesë në 24 orët e fundit. Sipas të dhënave nga Instituti për shëndet publik, janë regjistruar 233 pacientë të shëruar.Nga të diagnostifikuarit e rinj 273, nga Shkupi janë 161, Manastiri 21, Prilepi 16, Kavadari 12, Ohri 11, Kumanova 10, Strumica gjashtë, Tetova dhe Gostivari pesë, Kërçova katër, Velesi, Shtipi dhe Struga. tre, Koçani, Radovishi dhe Bogdanci nga dy, Gjevgjelia, Negotino, Kriva Pallanka, Valandova, Vinica, Krusheva dhe Demir Kapija kanë nga një të ri të infektuar.Në 24 orët e fundit kanë vdekur pesë persona – dy nga Prilepi (68 dhe 43 vjeç) dhe nga një nga Manastiri (79), Kumanova (81) dhe Ohri (73). Të gjithë vdiqën në spital. Sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë KOVID-19 nga “Termi im”, janë raportuar edhe tre persona të vdekur të moshës 60 deri në 78 vjeç – nga Shkupi, Strumica dhe Tetova. Personat e raportuar kanë ndërruar jetë në periudhën 18 shkurt deri më 5 mars 2022. Dy kanë ndërruar jetë në spital dhe një në shtëpi. Të tetë të vdekurit kishin sëmundje shoqëruese.Nga 233 të shëruar, 139 janë nga Shkupi, Manastiri 15, Velesi 11, Kumanova 10, Prilepi nëntë, Ohri tetë, Kavadari, Gostivari dhe Gjevgjelia nga pesë, Kërçova katër, Tetova, Struga dhe Vinica nga tre. të shëruar, Strumicë, Shtip, Kratovë dhe Demir Hisar nga dy dhe një pacient i shëruar janë nga Koçani, Radovishi, Resnja, Shën Nikolla dhe Dibra.Analizat epidemiologjike të numrit të përgjithshëm të rasteve të infektuara dhe aktive sipas qyteteve:Shkup 141 809, Aktiv 1087
Kumanovë 16455, Aktiv 75
Manastir 14555, Aktiv 129
Prilep 13873, Aktiv 144
Tetovë 13398, Aktiv 43
Kavadar 10341, Aktiv 82
Veles 9621, Aktiv 40
Gostivar 9511, Aktiv 28
Ohër 8643, Aktiv 93
Strumicë 7966, Aktiv 32
Shtip 7948, Aktiv 17
Kërçovë 5517, Aktiv 37
Koçani 5016, Aktiv 23
Strugë 4677, Aktiv 18
Gjevgjeli 4327, Aktiv 28
Negotinë 3640, Aktiv 10
Resnjë 2658, Aktiv 24
Shën Nikollë 2612, Aktiv 5
Radovish 2505, Aktiv 19
Kriva Pallankë 2400, Aktiv 7
Dellçevë 1904, Aktiv 4
Dibër 1660, Aktiv 9
Berovë 1636, Aktiv 5
Valandovë 1470, Aktiv 10
Vinicë 1370, Aktiv 12
Probishtip 1259, Aktiv 2
Bogdanci 1015, Aktiv 9
Kratovë 956, Aktiv 11
Krushevë 916, Aktiv 6
Demir Hisar 821, Aktiv 1
Makedonski Brod 732, Aktiv 0
Demir Kapija 584, Aktiv 3
Makedonska Kamenica 521, Aktiv 2
Pehçevë 483, Aktiv 1
Dojran 341, Aktiv 0Numri i personave të diagnostikuar me KOVID në vend që nga fillimi i epidemisë arrin në 303.140 nga gjithsej 1.933.837 testime të bëra. Janë shëruar 291 952 pacientë, kanë vdekur 9172 ndërsa ka 2016 raste aktive.