Real Madridi dhe Barcelona humbasin të drejtën për “El Clasico”

Real Madrid dhe Barcelona nuk do të mund të përdorin më termin ‘El Clasico’ në pjesën e tyre të marketingut. Sipas Relevo, ata kanë humbur ofertën e tyre për të patentuar termin.

Ata raportojnë se Zyra e Patentave dhe Markave në Spanjë ka refuzuar kërkesën e tyre për të patentuar atë frazë.

Ata e konsiderojnë atë shumë të afërt me sloganin e markës LaLiga ‘ElClasico’, i cili tashmë është patentuar nga liga.

Dy klubet, duke punuar sërish krah për krah, do të kenë një muaj kohë për të apeluar vendimin. Nëse ata refuzohen përsëri, ata mund ta çojnë çështjen në një gjykatë ndërkombëtare.

Arsyetimi i tyre ishte se marka ‘El Clasico’ është shumë e ngjashme dhe mund të ngatërrohet me sloganin tjetër, që i përket La Ligës.

Ai i pengon klubet të përdorin frazën për të udhëhequr fushatat e marketingut dhe i pengon ata ta përdorin atë për marrëveshje televizive kur luajnë miqësore ose gara ndërkombëtare.

Kjo është vetëm e fundit në një numër çështjesh që shërbejnë si beteja në një luftë të përgjithshme midis Barcelonës dhe Real Madridit, dhe La Ligës.