Raketa për misionin Tianzhou-3 mbërrin në vendin e lëshimit

Raketa Long March-7 Y4 e Kinës, e cila do të nisë anijen e re të ngarkesave të stacionit hapësinor të Kinës, arriti të hënën në vendin e lëshimit të saj në Provincën Hainan të Kinës jugore, njofton Xinhua.

Raketa, së bashku me anijen e ngarkesave Tianzhou-3 që tashmë është transportuar në Hapësirën e Hapësirës Wenchang, do të montohet dhe testohet në vendin e lëshimit, tha të hënën Zyra e Inxhinierisë Hapësinore të Drejtuar nga Kina (CMSEO).

Anija kozmike e drejtuar dhe raketa bartëse për misionin hapësinor të drejtuar nga Shenzhou-13 po kalojnë gjithashtu përgatitjet siç ishte planifikuar në Qendrën e Nisjes Satelitore Jiuquan në Kinën veriperëndimore, sipas CMSEO.

CMSEO tha se pajisjet në të dy vendet e nisjes janë në gjendje të mirë dhe të gjitha sistemet që do të përfshihen në mision po kryejnë përgatitje të rregullta.