Rajoni i Bavarisë në Gjermani do të forcojë masat kundër koronavirusit

Rajoni i Bavarisë, i cili deri tani ka regjistruar numrin më të lartë të vdekjeve me koronavirus në Gjermani, njoftoi të dielën se do të vendosë një bllokim më të ashpër nga e mërkura deri më 5 janar.

Njerëzit në Bavari do të jenë në gjendje të largohen nga shtëpitë e tyre me arsye, tha kryeministri Markus Soeder në një konferencë për shtyp, duke shtuar se do të kishte pak ‘relaksim’ në rregullat për Krishtlindjet, por jo për festimet e Vitit të Ri. “Situata për fat të keq është serioze. Thjesht, nuk mjafton. Ne duhet të bëjmë më shumë”, tha Soeder.

Njerëzit mund të largohen nga shtëpia vetëm për të shkuar në punë, te mjeku ose për një shëtitje, ndërsa ndalimi në mbrëmje është planifikuar për vendet me shkallën më të lartë të infeksionit. Dyqanet dhe shkollat ​​mbeten të hapura, por fëmijët e moshës 13 vjeç e lart duhet të marrin pjesë vetëm në javë alternative. Soeder do të kërkojë miratimin për masat e reja nga Parlamenti rajonal të martën.