Qyteti organizator Hangzhou përgatitet për Lojëra Aziatike të gjelbra

Qyteti kryesor organizator i Lojërave të 19-ta Aziatike, Hangzhou në provincën Zhejiang të Kinës Lindore, ka përfunduar përgatitjet intensive, duke përfshirë ndërtimin e objekteve të reja të konkurrimit dhe transformimin e përmirësimin e atyre ekzistuese, në kohën e duhur për fillimin e Lojërave, shkruan CMG.

Kjo veprimtari sportive kontinentale, e cila do të fillojë më 23 shtator dhe do të përfundojë më 8 tetor, ka ndjekur parimet e organizimit me kosto efektive, duke mishëruar konceptin e Lojërave “të gjelbra, inteligjente, me kursim dhe të qytetëruara”.
Në qytetin kryesor organizator, 44 nga 56 objektet janë rinovuar e përmirësuar mbi bazën e atyre ekzistuese, ndërsa 12 janë ndërtuar të reja.

Përdorimi i elektricitetit të gjelbër në objekte është një hap i madh drejt qëllimit të Hangzhou-t për të organizuar Lojëra Aziatike asnjanëse për sa i përket karbonit.

Fshati i Lojërave Aziatike ka stacionet e parë të ngarkimit me fuqi të lartë pa tela nga makina në rrjet (V2G), të cilat janë të pajisura me tetë pajisje ngarkimi 500-kilovatëshe, tetë hapësira parkimi ngarkimi pa tela dhe tetë grumbuj ngarkimi V2G. Për të siguruar transportin e gjelbër në atë zonë, do të ofrohet një shërbim i efektshëm e i përshtatshëm ngarkimi.
Një numër objektesh kanë zbatuar sistemet e riciklimit të ujit në përpjekje për të nxitur qëndrueshmërinë. Për shembull, Qendra e Sportive të Ujit e Fujan-it mund të kursejë rreth 1 000 tonë ujë çdo muaj, që përbën 35 për qind të përdorimit të përgjithshëm të ujit prej saj, falë një sistemi riciklimi të ujit të shiut.