Putin lëvizë këmbët në mënyrë të pazakontë – shenjë e sëmundjes së Parkinsonit

Në një paraqitje surrealiste mes nxënësve të përzgjedhur me kujdes, Vladimir Putin i befasoi ata me një shaka të çuditshme për një “prapanicë gome”, e cila gjë i la pa fjalë edhe gazetarët rusë.

Gazetarëve të huaj u ra në sy më shumë lëkundja e pazakontë e këmbës dhe poza e çuditshme në karrige që mund të tregonte sëmundjen e Parkinsonit.

I ulur në një karrige dhe mezi fliste, 69-vjeçari u shfaq në një dalje të rrallë publike para nxënësve të përzgjedhur me rezultate të larta. Ndërsa iu drejtohet fëmijëve të moshës nëntë deri në 12 vjeç, shihej se si tund këmbën në mënyrë të pakontrolluar gjatë gjithë kohës.

Si pjesë e një fjalimi të pabarabartë, Putin foli për pikëpamjen për historinë dhe përsëriti fjalinë se Rusia dhe Ukraina duhet të jenë një vend. Në një moment, kur një djalë me uniformë të kuqe i bëri një pyetje, Putini dha një përgjigje vërtet konfuze.

“Duhet të jeni të motivuar për të arritur qëllimin tuaj. Dhe, sigurisht, punë e palodhur. E gjithë kjo së bashku është shumë e rëndësishme. Puna e vështirë është një talent në vetvete. Nuk është vetëm, më falni, një prapanicë gome. Talenti është ta bëni veten të punoni dhe të aftë për ta bërë atë në mënyrë produktive”, tha ai.

Duket se ai u argëtua shumë nga fraza tërheqëse, pasi në video u shfaq duke qeshur me vete teksa e thoshte. Por audienca mbeti pa fjalë, ndërsa komentet e Putinit tërhoqën një përgjigje po aq konfuze nga shumë rusë.

Të tjerë vunë në dukje dridhjet e tij të çuditshme, me një komentues që shkruante në Twitter “Çfarë po bën ai me këmbët?”.

Një person pretendoi se shfaqte simptoma të sëmundjes së Parkinsonit.

Ndryshe, mediat botërore shpesh kanë raportuar për gjengjen e vështirë shëndetësore të presidentit rus, ku në disa raste atë e ka zëvendësuar një person i ngjashëm në takime të ndryshme.