Pse disa njerëz qëndrojnë në një lidhje kur nuk janë të lumtur

Dashuria mund të kalojë në kohë. Çdo marrëdhënie ka disa faza zhvillimi, dhe emocionet e partnerit mund të zhvillohen me një ritëm të ndryshëm, madje edhe në një drejtim tjetër. Ndërsa në njërën lulëzojnë dhe forcohen, në tjetrën mund të ftohen.

Zakoni është një gjë e pazakontë. Nëse shikoni përreth, do të shihni një grup çiftesh ku shkëndija dhe pasionet nuk duken më. Megjithatë, nga zakoni, ata janë ende bashkë. Mungesa e emocioneve mund të çojë në një grumbullim të pakënaqësisë me të dy partnerët.

Kjo gjë shpesh çon në grindje që mund të jenë jashtëzakonisht të dhunshme. Megjithatë, ata qëndrojnë së bashku. Pse?

Nuk janë të sinqertë me veten

Njerëzit nuk e dëgjojnë zemrën e tyre për arsye të ndryshme dhe vazhdojnë lidhjen, edhe pse mendojnë se ndjenjat e tyre janë zhdukur plotësisht. Dikush thjesht nuk dëshiron ta pranojë atë për veten e tij, sepse ai do të tradhtojë shpresat dhe dëshirat e tij të mëparshme.

Ata besojnë se diçka do të ndryshojë

Për disa arsye, veçanërisht midis vajzave, ekziston një përrallë për një vajzë të mirë që shpëton një djalë të keq. Shumë njerëz mendojnë se mund ta ndryshojnë partnerin dhe ta formësojnë atë sipas dëshirës së tyre dhe asaj që ata mendojnë se është më e mira.

Ata nuk i shikojnë të metat e partnerit dhe të shkuarën e tij, por janë të fokusuar tek fantazia që kanë zhvilluar.

Ata nuk e duan mjaftueshëm veten

Disa njerëz besojnë se nuk e meritojnë lumturinë apo ndonjë gjë më të mirë se ajo që kanë. Kjo është arsyeja pse ata qëndrojnë në atë marrëdhënie jo të mirë.

Ata nuk janë të pavarur

Është një problem real, ndoshta edhe ekzistencial, nga njëra anë. Dikush mund të ketë sakrifikuar karrierën e tij, duke pranuar të kujdeset vetëm për punët e shtëpisë dhe të kalojë në një mjedis të ri dhe të panjohur.

Nga ana tjetër, disa njerëz thjesht nuk e perceptojnë veten si të aftë dhe të qëndrueshëm, ndaj mendojnë se nuk mund të jenë të pavarur. Ata mendojnë se thjesht do të vdisnin nëse do të jetonin vetëm dhe pa partner.

Ata kanë frikë nga refuzimi

Fillimet e reja mund të jenë shumë të vështira, sidomos për personat që kanë shumë vite në një lidhje apo martesë, kanë fëmijë apo nuk kanë punë.