Prototipi i veturës prej 25,000 dollarësh i Tesla thuhet se është gati

Tesla me sa duket po bën përparim të mirë në veturën e saj të planifikuar prej 25,000 dollarësh në Kinë.

Sipas një rrjedhësi të mirënjohur kinez, prototipi i veturës tashmë duhet të përfundojë dhe shumica e furnizuesve tashmë janë përcaktuar, raporton Teslarati.

Deri më tani, pak është mësuar në lidhje me zhvillimin e veturës, e cila kryesisht ka për qëllim tregun kinez. Gjithçka që mund të dëgjohej ishte se automjeti ishte i bazuar në Modelin 3 dhe duhet të kishte një rreze veprimi prej 320 kilometrash. Funksione të ndryshme të vozitjes autonome gjithashtu mund të aktivizohen me një shtesë tjetër.

Shitje në mbarë botën

Kohët e fundit, media kineze raportoi në janar se Tesla kishte filluar vlerësimin e ndikimit në mjedis për veturën 25,000 dollarëshe.

Ndërkohë, u dëgjua gjithashtu nga shefi i Tesla China, Tom Zhu se vetura e zhvilluar në megafabrikën e Tesla në Shanghai duhet të ofrohet jo vetëm në Kinë, por në të gjithë botën.