Prezantim i analizës “10 plus 1 çështje për invazionin rus ndaj Ukrainës dhe efektit të tij ndaj Evropës dhe Maqedonisë së Veriut”

Shkup, 22 mars – Instituti “PRESPA” sot organizon prezantim virtual të analizës “10 plus 1 çështje për invazionin rus ndaj Ukrainës dhe efekti i tij ndaj Evropës dhe Maqedonisë së Veriut”.

Siç informojnë nga Instituti, në ngjarjen, e cila do të mbahet në platformën “Zum”, do të prezantohet analiza e bërë nga anëtarët e Grupit të punës të ekspertëve për politikë të jashtme dhe siguri dhe drejtori ekzekutiv i Institutit.

Analiza përgjigjet me pyetjet si: a është ky konflikt, operacion special apo luftë? Cilat janë shanset e një lufte bërthamore? Si do të ndikojë lufta në ekonominë e Maqedonisë së Veriut? Si mund ta ndihmojë Maqedonia e Veriut Ukrainën? Pse është e rëndësishme që Serbia t’i bashkohet sanksioneve? A ka një humor të vërtetë pro-rus në Maqedoninë e Veriut? Çfarë po bën Bashkimi Evropian për të ndihmuar Ukrainën? A mund të na kalojë Ukraina në procesin e anëtarësimit? A mund të cenojnë çështje të tjera unitetin e Bashkimit Evropian? A jemi gati për një valë të re refugjatësh dhe si mund të përballemi më me sukses me luftën dhe efektet e saj?

Ngjarja virtuale do të fillojë në ora 17:30 dhe folës do të jenë autoret e analizës, Ivana Jordanovska, bashkëpunëtore më e vjetër dhe udhëheqëse e grupit punues dhe Vesna Poposka, Vesna Shapkoski dhe Angelina Cvetkovska. anëtare të grupit të punës.

Ngjarjen do ta moderojë Andreja Stojkovski, drejtor ekzekutiv i Institutit “PRESPA”.