Porti Xinjiang sheh 1500 udhëtime me trena mallrash Kinë-Evropë këtë vit

Alataw Pass, një port i madh tokësor në Rajonin Autonom të Xinjiang Ujgur në veriperëndim të Kinës, ka regjistruar 1500 trena mallrash Kinë-Evropë të kalojnë gjatë këtij viti, duke arritur numrin 42 ditë më herët se në vitin 2020, njoftoi autoriteti doganor, citon “Xinhua”.

I ngarkuar me pjesë auto, pajisje inxhinierike, mobilje dhe produkte të tjera, një tren nga Sassnitz, Gjermani, u bë treni i 1500-të i mallrave Kinë-Evropë që kaloi javën e kaluar, tha Li Hongfeng, një zyrtar në doganat e Alataw Pass.

Gjatë pandemisë COVID-19, trenat e mallrave kanë luajtur një rol vendimtar për të ndihmuar në stabilizimin e zinxhirëve ndërkombëtarë të industrisë dhe furnizimit për shkak të transportit të kufizuar ajror dhe detar.

Alataw Pass nisi shërbimin e trenave të mallrave Kinë-Evropë në vitin 2011. Aktualisht, 22 itinerare po kalojnë përmes tij, duke arritur në 13 vende të tilla si Gjermania dhe Polonia. Mallrat e importuara që transportohen nga trenat përfshijnë automobila dhe pjesë, lëndë drusore dhe fije pambuku, ndërsa pajisjet shtëpiake dhe nevojat e përditshme janë ndër artikujt e eksportuar.