Porsche shënon 25 vjetorin e ekipit me një model të veçantë

Porsche do të bëjë një model të modifikuar 911 GT2 RS Clubsport në vetëm 30 kopje, dhe çmimi i veturës është 525 mijë euro.

Ekipi gjerman Manthey Racing, i cili ka qenë në pronësi të shumicës nga Porsche që nga viti 2013, u themelua 25 vjet më parë, dhe themeluesi Olaf Manthey dhe specialistët e tij që kanë drejtuar programin e garave të fabrikës së Porsche për gati dhjetë vjet janë përgjegjës për garat e shumta të qëndrueshmërisë së veturave të tyre.

Për nder të 25 vjetorit të themelimit të Manthey Racing dhe bashkëpunimit të suksesshëm deri më tani, Porsche ka vendosur të prodhojë 30 vetura bazuar në 911 GT2 RS Clubsport (991.2).

Trupi i modifikuar i Coupe pas emrit 911 GT2 RS Clubsport 25 është akoma i fuqizuar nga një motor boksieri 3.8 litra me 6 cilindra që zhvillon 700 kuaj/fuqi me ndihmën e dy turbochargers, dhe një transmetim automatik super i shpejtë me 7 shpejtësi është përgjegjës për transmetimin e fuqisë në boshti i pasmë me dy kthetra.

Ngjyra e verdhë-jeshile në trup dhe rrota duhet të kujtojë ngjyrën e Porsche 911 GT3 R të garave me nofkën “Grello”, e cila fitoi pavdekësinë në 24 orët e Nurburgring, dhe me një parakolp të ridizajnuar para, banesë të mbyllur dysheme dhe një spoiler më të madh të pasëm në Porsche edhe veti më të mira aerodinamike.

Të 30 kopjet do të pajisen me një kafaz sigurie si standard, dhe dërgesat e para për klientët që janë të gatshëm të lënë 525 mijë euro do të fillojnë në janar.