Pjesa e makinës larëse që duhet të pastroni çdo muaj

Një ekspert ka zbuluar se ekziston një pjesë e lavatriçeve tona që duhet ta pastrojmë të paktën një herë në muaj – përndryshe rrobat tona do të fillojnë të vuajnë.

ADVERTISING

Carolina McCauley, e cila është bërë e famshme në mediat sociale për këshillat dhe truqet e saj të dobishme në shtëpi, këshillën e saj të fundit në llogarinë e saj në TikTok.

Në videon, e cila tashmë ka tërhequr vëmendjen, mamaja australiane e dy fëmijëve tha se shumë njerëz po lënë pas dore filtrin e lavatriçes, i cili do të ketë pasoja të mëdha në të ardhmen.

Ajo pyeti: “Kur ishte hera e fundit që pastrove filtrin e makinës larëse. Filtrat e lavatriçes bllokojnë gjithçka, nga garza te qimet e lëshuara. Nëse nuk pastrohen siç duhet, sporet e mykut mund të futen në rrobat tuaja. Pra, sigurohuni që të hiqni dhe pastroni filtrin tuaj një herë në muaj”.

Duke vërtetuar se ajo që po thoshte ishte e vërtetë, Carolina filmoi veten duke hequr filtrin e saj të ndotur të makinës larëse, përpara se të tregonte udhëzuesin hap pas hapi për ta pastruar sërish me gaz.

Fillimisht, ajo pastroi pjesën e makinës nga e cila sapo kishte hequr filtrin me një llak pastrimi dhe një leckë të thatë. Më pas, ajo e përqendroi vëmendjen e saj në vetë filtrin, duke derdhur lëngun larës direkt mbi të.

Më pas, ajo mori një furçë dhëmbësh dhe e fshiu tërësisht në mënyrë që të sigurohej që të arrinte në pikat e vështira. Pasi ua tregoi procesin e shpejtë dhe të lehtë 2.6 milionë ndjekësve të saj, Carolina e hodhi përsëri filtrin e ri në makinë.