Pirja e kësaj pije të shijshme rregullisht mund të ndihmojë që truri juaj të funksionojë më mirë

Shumica e njerëzve nuk mund ta fillojnë ditën e tyre pa të paktën një filxhan kafe duke u dhënë atyre tronditjen e nevojshme për të hyrë në shpejtësi.

Ndërsa nuk ka asgjë të keqe të mbështeteni në kafen tuaj të mëngjesit, rezultatet nga një studim i ri mund t’ju bindin që të ndërroni pijen tuaj të zakonshme me një filxhan çaj – ose të paktën ta shtoni atë në pjesën tjetër të marrja ditore e pijeve tuaja.

Hulumtimi nga Universiteti Kombëtar i Singaporit i publikuar gjatë verës zbuloi se ata që pinë rregullisht çaj-që do të thotë ata që shijojnë pijen të paktën katër herë në javë-kishin struktura të organizuara në mënyrë më efikase të trurit të tyre.

Ata arritën në këtë përfundim pasi vëzhguan pjesëmarrësit për një periudhë 25 vjeçare. Nuk kishte rëndësi lloji i çajit, skanimet MRI treguan të njëjtat rezultate të dobishme. Nëse po pyesni pse mënyra se si truri ynë kur thuret së bashku bën një ndryshim, profesori ndihmës Feng Lei, i cili drejtoi ekipin kërkimor, e tha më thjesht në një deklaratë për shtyp duke e krahasuar atë me trafikun në rrugë:

“Konsideroni rajonet e trurit si destinacione, ndërsa lidhjet midis rajoneve të trurit janë rrugë. Kur një sistem rrugor është i organizuar më mirë, lëvizja e automjeteve dhe udhëtarëve është më efikase dhe përdor më pak burime. Në mënyrë të ngjashme, kur lidhjet midis rajoneve të trurit janë më të strukturuara, përpunimi i informacionit mund të kryhet në mënyrë më efikase”.

Siç mund të dëshmojë çdokush që e ka provuar, bllokimi i mendjes sonë është padyshim diçka që ne do të donim të shmangnim-veçanërisht kur plakemi. Njoftimi për shtyp përmend gjithashtu se ky studim vjen si rezultat i një studimi të mëparshëm nga viti 2017, i udhëhequr gjithashtu nga Lei, i cili zbuloi se konsumimi i përditshëm i çajit ndihmoi në zvogëlimin e rrezikut të rënies njohëse ndërsa plakemi deri në 50 për qind. Ky është një numër mbresëlënës kur është fjala për të mbajtur funksionin tonë mendor të mos zbehet.