Petulla me mollë dhe rrush të thatë

Petulla me mollë dhe rrush të thatë është receta e zgjedhur sot nga Linda Fishta në programin “Në Shtëpinë tonë”. Një kombinim i shijes së ëmbël të mollës me freskinë dhe aromën e rrushit të thatë që i bën këto petulla ideale për mëngjes ose kur kërkoni diçka të ëmbël dhe të shijshme. Mollët dhe rrushi i thatë, të përfshirë në brumin e butë dhe të shkrifët, krijojnë një kombinim të shkëlqyer.

Përbëresit:
1 vezë
40 g sheqer
125 g kos
Lëkura e 1 limoni
20 ml vaj luledielli
1 bustinë vanilie
200 g miell
20 g niseshte patatesh
8 g fryrës për ëmbëlsira
Një majë thike kripë
Pak kanellë
1 mollë mesatare
30 g rrush i thatë
Vaj për skuqje
Sheqer pluhur për t’i spërkatur

Përgatitja: