Petkov do të dorëzojë dorëheqjen të Hënën

Sofje, 23 Qershor – Petkov tha dje se do të përpiqet të formojë një kabinet të ri pasi të kërkojë mbështetjen e ligjvënësve të pavarur që u shkëputën nga “Ka një popull të tillë”, dhe nëse ai dështon, do të mbahen zgjedhje.

Kiril Petkov do të japë dorëheqjen të hënën në mëngjes, pasi qeveria e tij nuk i mbijetoi votimit të mosbesimit dje.

Këtë Petkov e ka deklaruar në Bruksel, ku po merr pjesë në Samitin e liderëve të Bashkimit Evropian dhe të Ballkanit Perëndimor. Ai e bëri këtë deklaratë për gazetarët bullgarë.

Më herët gjatë ditës, presidenca u përgjigj zyrtarisht pasi kryeministri dha dorëheqjen nga kabineti i tij në parlament.

Presidenti bullgar Rumen Radev do të fillojë konsultimet me grupet parlamentare për të dhënë mandatin për të formuar një qeveri të re pasi kryeministri të dorëzojë dorëheqjen e tij në Asamblenë Kombëtare.