Pashinyan merr sërish mandatin për krijimin e qeverisë së re

Nikol Pashinyan u emërua sërish sot kryeministri i ardhshëm i Armenisë, pas fitores së partisë së tij në zgjedhje gjashtë javë më parë. Presidenti armen, Armen Sargsyan, e caktoi atë zyrtarisht në detyrën që kishte, pasi partia e Kontratës Civile të Pashinyanit fitoi 53,9 për qind të votave në zgjedhjet e parakohshme të qershorit.

Pashinyan tani ka 15 ditë kohë për të formuar një qeveri të re. Pashinyan, i cili ka qenë kryeministër që nga viti 2018, bëri thirrje për zgjedhje të parakohshme nën presionin e opozitës. Disa parti fajësuan kryeministrin për humbjet, në territor dhe njerëz, vitin e kaluar në Nagorno -Karabakh.

Rreth nesh

Adresa
8 Udarna Brigada
Shkup – RMV-të, 1000

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM