Pas gjashtë vitesh, për sot është paralajmëruar fluturimi i parë komercial nga kryeqyteti i Jemenit

Pas gjashtë vitesh ndërprerje të komunikacionit ajror për sot është planifikuar fluturimi i parë komercial nga aeroporti i kryeqytetit të Jemenit.

Është planifikuar të realizohet fluturimi i parë komercial i linjës ajrore shtetërore “Jemen Eruejs” me fluturim kthimi në linjën  e rregullt nga Sana për në kryeqytetin jordanez Aman.

Aeroporti në Sana është mbyllur për fluturimet komerciale që nga gushti 2016 dhe aeroporti kontrollohet nga Konflikti i udhëhequr nga Arabia Saudite me Huthët.

Kushtet për fluturimin e parë komercial u krijuan falë armëpushimit dy mujor në vend të rënë dakord nga palët ndërluftuese në konflikt, i cili hyri në fuqi në fillim të këtij muaji, që përkon me muajin e shenjtë të Ramazanit.