Parandaloni plakjen e lëkurës dhe humbjen e shikimit me këtë frut të shijshëm veror

Nuk është sekret që ngrënia e një game të gjerë të frutave dhe perimeve mund t’ju ​​ndihmojë të përmirësoni shëndetin tuaj.

Megjithatë, ne shpesh mund të kapemi në monotoninë e zgjedhjes së të njëjtave përsëri, si mollët.

Por ndërsa vera është ende në lëvizje të plotë, ne duam që ju të dini për përfitimet e pjeprit dhe sesi mund t’ju ​​ndihmojë të rrisni imunitetin tuaj, të përmirësoni shëndetin e lëkurës tuaj dhe madje të mbroni shikimin tuaj!

Përfitimet e pjeprit për shëndetin tuaj

Pjepri ka ngjyrë portokalli. Kur janë në stinë (gjatë verës) dhe të pjekur, ata janë me lëng dhe kanë një shije gjysmë të ëmbël. Pjeprat janë të mbushur me lëndë ushqyese që rrisin shëndetin tuaj në shumë mënyra, dhe mbajtja e tyre në dietën tuaj mund t’ju ndihmojë të shmangni problemet shëndetësore dhe sëmundjet.

Pjeprat janë 90 për qind ujë (që është pothuajse aq lëng sa një shalqi), dhe ato janë të mbushura natyrshëm me elektrolite si kalium, magnez dhe kalcium. Kjo klasifikon pjeprin si një ushqim të lartë hidratues , duke ndihmuar në ushqimin e qelizave tuaja me ujë shumë të nevojshëm-veçanërisht në ato ditë të nxehta vere.

Ajo që ndoshta është më e dukshme në profilin ushqyes të pjepër është sasia e beta-karotenit që përmban. Beta-karoteni është lënda ushqyese që i jep ngjyrë portokalli pjeprit, dhe kur hahet, ajo ose kthehet në vitaminë A ose në një antioksidant të fuqishëm që ndihmon në luftimin e dëmtimit të radikaleve të lira në qelizat tona.

Vitamina A është një lëndë ushqyese thelbësore për shëndetin e syve dhe lëkurës, pasi është e përfshirë në rritjen dhe riparimin e indeve të reja. Beta-karoteni antioksidues gjithashtu është treguar se ndihmon në mbrojtjen e syrit nga dëmtimi, dhe potencialisht mund të shmangë problemet si humbja e shikimit të lidhur me moshën.

Mbi të gjitha këto përfitime, pjepri gjithashtu përmban sasi të larta të fibrave, e cila është një lëndë ushqyese e rëndësishme për funksionin e tretjes dhe shëndetin e zorrëve. Është i mbushur me folate, e njohur edhe si vitamina B9, gjithashtu, e cila mund të ndihmojë në shmangien e humbjes së kujtesës të lidhur me moshën dhe madje edhe lloje të caktuara të kancerit .

Në përgjithësi, ky frut është padyshim ai që dëshironi të shtoni në pjatën tuaj!