Panovski: Numri i rasteve me coronavirus do të rritet, por gjendja nuk do të jetë më keq se tani

Shkup, 4 gusht – Epidemiologu Nikolla Panovski për “Lokalno” tha se shëndeti i tij do të vazhdonte të varet nga vaksinimi kundër virusit Covid-19. Ai paralajmëroi se numri i rasteve të Covid 19 do të vazhdojë të rritet.

“Masat e reja shëndetësore duhet të ishin futur dhe përdorur një muaj më parë. Tani është tepër vonë. Numri i pacientëve po rritet dhe do të vazhdojë të rritet. Por nuk do të jetë e frikshme, sepse një pjesë e madhe e popullsisë tashmë është infektuar me coronavirus, ndërsa disa janë vaksinuar. Prandaj, nuk pres një numër të madh të qytetarëve me pamje të vështira klinike”, thotë Panovski.

Sipas epidemiologut, nëse autoritetet do të kishin marrë masat në kohë, kjo pamje që kemi tani mund të ishte shtyrë.

“Organizimi i dasmave nuk duhej të lejohej. Ata gjithashtu i lanë njerëzit të shkojnë me pushime në Greqi, kur te ne kishte vetëm 4 pacientë me coronavirus, ndërsa atje kishte 4.000. Grekët kërkuan test për kovid, por ne nuk e bëmë.

Me fjalë të tjera, ne jemi gati që virusi të përhapet gjithnjë e më shumë. Tani është tepër vonë për të marrë masa shëndetësore. Megjithatë, nuk do të jetë më keq sesa ishte”, tha Panovski.