Pamjet që tregojnë çfarë në fakt kishin bërë fillimisht talebanët, pasi janë futur në pallatin presidencial në Kabul

Të dielën mbrëma talebanët janë futur në pallatin presidencial në Kabul, pasi që orë më parë presidenti afgan Ashraf Ghani u largua nga vendi, duke u nisur në drejtim të Taxhikistanit.

Ajo çfarë fillimisht kishin bërë talebanët pasi ishin futur në pallatin presidencial – ishte leximi i Kuranit, transmeton Telegrafi.

Liderët e këtij grupi, të rrethuar nga luftëtarë të armatosur i janë drejtuar mediave nga pallati presidencial.

Ndërkohë zëdhënësi i talebanëve ka thënë për Al Jazeera se ata që që kanë punuar me qeverinë dhe ushtrinë që ka përkrahur perëndimin – do t’ju ofrohet amnistia.