“Ose do na vrisnin, ose do na kapnin rob”, Zelensky tregon për ditën e parë të luftës

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, ka zbuluar se duhet të merrte “vendime të shpejta” për të mbrojtur veten dhe familjen e tij që të mos binin në duar e rusëve, ditën e parë të pushtimit. Duke folur me gazetarin e revistës Time, Simon Shuster, në kompleksin presidencial në Kiev, Zelensky kujton sulmet e para ajrore më 24 Shkurt.

Artikulli i Time raporton se ushtria kishte informuar Zelenskyn se ekipet ruse ishin hedhur me parashutë në Kiev për t’i vrarë ose kapur rob.

“Më kujtohen momente nga ajo natë. Shpërthimet. Fëmijët. I zgjuam… ishte e zhurmshme“, tha Zelensky për Time.

“Të gjithë ne kemi familje. Jemi qenie njerëzore. Dhe na u desh të merrnim disa vendime të shpejta. Mendoj se vendimet që morëm, disa me qëllim dhe të tjera rastësisht, ishin të drejta.”

Rreth nesh

Adresa
8 Udarna Brigada
Shkup – RMV-të, 1000

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM