Opozita të përfshihet në kërkimin e zgjidhjeve të krizave, të mos dëmtojë me bllokada dhe kërkesa për zgjedhje

Shkup, 20 Maj – Ne jemi ende duke marrë pjesë në një situatë në të cilën opozita është bllokuar. “Ne gjithmonë kemi qenë të hapur për dialog dhe tani jemi në raport me ligje të caktuara, por edhe në përgjithësi”, tha zëvendëskryeministri Bojan Mariçiq.

Ai theksoi se dje në një debat, siç tha ai, pata rastin ta thërras Aleksandar Nikoloskin nga VMRO-DPMNE, si kryetar i Këshillit Nacional për Integrime Evropiane për të thirrur mbledhjen e këshillit, për të diskutuar për të gjitha këto dhe çështje të tjera që janë të rëndësishme për vendosjen e dialogut.

“Qeveria e ka për detyrë në këto momente të vështira, kur kemi krizë në tavolinë, të veprojë me vendosmëri dhe të kujdeset për sa më shumë ligje në interes të qytetarëve. Për fat të keq, opozita ka një pozicion destruktiv për të zhvatur zgjedhje të parakohshme që nuk do t’i shkaktojë, por do t’u shkaktojë dëm të madh qytetarëve, shtoi zëvendëskryeministrja Mariçiq.