Omletë Furre me Perime

8 vezë
• 1 spec të kuq
• 1 spec jeshil
• 2 patate
• 1-2 kunguj të njomë
• 1-2 qepë të njoma
• 1 filxhan pana ose qumësht
• 2 lugë gjalpë
• 150 gr miks djathi të verdhë
• Kripë, piper

Përgatitja:
1. Përgatitja e perimeve: Grini specat, patatet dhe kungujt e njomë në copa të vogla. Skuqni lehtë qepët e njoma dhe patatet në një tigan me pak gjalpë derisa të zbuten.
2. Përzierja e vezëve: Në një tas, rrihni vezët me panën ose qumështin. Shtoni djathin e verdhë të grirë dhe përziejini mirë.
3. Shtimi i perimeve: Shtoni specat, kungujt e njomë dhe përzierjen e qepëve dhe patateve tek vezët e rrahura. Rregulloni me kripë dhe piper sipas shijes.
4. Pjekja: Hidhni përzierjen në një tavë të lyer me pak gjalpë dhe piqeni në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 25-30 minuta, derisa omleta të jetë pjekur dhe të ketë marrë një ngjyrë të artë.
Këto receta janë të thjeshta dhe të shëndetshme, ideale për një vakt të shpejtë dhe plot shije!