Olimpiada në Rio punësoi një person, puna e të cilit ishte të shiste prezervativë

Në një kohë kur atletët po fitojnë medalje dhe shkëlqejnë në sporte të ndryshme në Lojërat Olimpike të Tokios 2020, është thelbësore të njohim heronjtë e prapaskenave.

Ju mund të mbani mend Lojërat Olimpike Rio 2016 për disa arsye të ndryshme, atmosferën apo garat e fundit të Michael Phelps dhe Usain Bolt.

Por, një tjetër hero më pak i njohur që mori vëmendje gjatë lojërave të vitit 2016 ishte një djalë me një bluzë të gjelbër i quajtur Eric.

Eric u bë një ikonë e mediave sociale në Rio kur u shfaq një fotografi e tij me një qese me prezervativë jeshilë, të cilën ai thuhet se kishte për detyrë t’ua jepte atletëve në Olimpiadë.

Përafërsisht 450,000 kontraceptivë u thanë se u dhanë 10,500 atletëve në Rio, që do të thotë se ishin 42 të ndarë për secilin person.

Rio Olympics employed man whose job was to walk around with big sack of condoms

Me një furnizim kaq të gjerë të prezervativëve për meshkuj dhe femrat, Eric supozohet se ishte një nga ata që u punësua për të ndihmuar atletët brenda Fshatit Olimpik.

Gazetari i SB Nation, Rodger Sherman, u përplas me punonjësin e Olimpiadës në Rio para se të postonte në Twitter fotografinë e tij e cila u bë menjëherë virale.

Fshatrat olimpikë janë konsideruar prej kohësh si vende jashtëzakonisht të gjalla ku flitet se atletët do të lëshohen.