OBSh-ja: Shpërndarja e pabarabartë e vaksinave, një nga rreziqet më të mëdha epidemike globale

Sekretari i përgjithshëm i OBSh-së Tedros Adhanom Ghebreyesus duke folur për mundësitë e parandalimit të Covid  -19 ,tha se në disa vende me vaksina të mjaftueshme, fushata e vaksinimit ka pakësuar dukshëm rastet serioze dhe shkallën e vdekshmërisë. Sipas rezultateve fillestare të studimit, vaksina mund të frenojë përhapjen e virusit, por shpërndarja e pabarabartë e vaksinës mbetet një ndër rreziqet më të mëdha epidemike.

Ai vuri në dukje se vendet me të ardhura të mesme dhe të larta zënë 53% të popullsisë globale, por marrin 83% të vaksinave të botës. Ndërsa, vendet me të ardhura të ulëta zënë 47% të popullsisë globale, por kanë vetëm 17% të vaksinave në rang botëror.

Rreth nesh

Adresa
8 Udarna Brigada
Shkup – RMV-të, 1000

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM