Nuk preferohet të qëndroni me rroba banje të lagura

Tetë milionë njerëz në vit shkojnë te mjeku për simptomat e një infeksioni të traktit urinar, të cilat konsiderohen si të dytat më të shpeshta, të ndjekura nga infeksionet e frymëmarrjes.

Më shpesh flasim për një infeksion të fshikëzës, që është lokalizimi më i shpeshtë, megjithatë, çdo pjesë e traktit urinar mund të jetë vend infeksioni.

Infeksionet e traktit urinar janë dukshëm më të shpeshta te femrat dhe përgjigja qëndron tek anatomia e traktit urinar, transmeton KP.

(Foto: The PhJ)

Simptomat, si urinimi i shpeshtë, urinimi i dhimbshëm dhe ndjesia e djegies gjatë urinimit, duhet të raportohen gjithmonë te mjeku.

Në muajt e verës, infeksionet e traktit urinar bëhen më të zakonshme dhe shumë pyesin nëse rroba banje e lagur duhet të ndryshohet në të thatë?

Ndërrimi i rrobave të banjës është një masë e shkëlqyer për parandalimin e infeksioneve urinare dhe përveç kësaj duhet të marrësh lëngje të mjaftueshme dhe të mos vonosh daljen në tualet.

Mos analizoni rezultatet laboratorike të urinës ose mos e trajtoni vet infeksionin e traktit urinar, e vetmja gjë e saktë është trajtimi i infeksionit nga një mjek, mundësisht një urolog.