Nuk ka aspiratë më të madhe strategjike për vendin tonë se anëtarësimi në BE, thotë Zaev

Shkup, 18 gusht – Nuk ka aspiratë më të madhe strategjike për Maqedoninë e Veriut sesa anëtarësimi në BE. Vazhdojmë në të gjitha mënyrat e mundshme për ta evropianizuar vendin tonë, deklaroi sot kryeministri Zoran Zaev, duke komentuar deklaratën e anëtarit bullgar të Komisionit të përbashkët për çështje historike dhe arsimore, Kiril Topalov.

“Nuk ka aspiratë më të madhe strategjike për vendin tonë sesa anëtarësimi në BE. Kur ne tashmë kemi përmbushur qëllimin e dytë të barabartë, anëtarësimin në NATO, ne vazhdojmë në të gjitha mënyrat e mundshme për të evropianizuar vendin tonë, për ta çuar vendin në të gjithë rrugën evropiane me dëshirën, ëndrrën tonë, që një ditë të jemi anëtare e plotë e BE -së. Ndërkohë, ne do të bëjmë çmos për ta bërë jetën tonë më të lehtë këtu në Maqedoninë Veriore, në rajon në vendet me të cilat aspirojmë për anëtarësim të plotë, së bashku me vendet fqinje që janë anëtare të BE -së – Bullgaria dhe Greqia, së bashku me të pesë fqinjët tanë me gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor. Unë besoj se ne do të kontribuojmë gjithnjë e më shumë në lehtësimin e përgjithshëm, evropianizimin e jetës në Maqedoninë e Veriut”, tha kryeministri Zaev, duke u përgjigjur në pyetje të gazetarëve pasi shënimit të fillimit të investimit të Koresë së Jugut në ZZHTI Shkup 2.

Profesori Kiril Topalov, anëtar i Komisionit të përbashkët bullgaro-maqedonas në një deklaratë për BTV thotë se Beogradi e pengon vendin në rrugën e saj drejt BE-së dhe se “Maqedonia e Veriut nuk dëshiron të hyjë në BE me pretekstin se Bullgaria nuk i lejon”.