Një pjesë e qytetarëve të Maqedonisë në Afganistan janë transportuar në Turqi dhe Dubai

Shkup, 15 gusht – Që nga mëngjesi, qytetarët e Maqedonisë nga Kabuli po transportohen me aeroplanë ushtarakë në Dubai dhe Turqi.

Sipas informacioneve nga “TV24” të marra drejtpërdrejt nga një bazë ushtarake në Afganistan, operacioni i evakuimit filloi në mëngjes. Këta janë punonjës të dy kompanive amerikane “Fluor” dhe “CBD” që po tërhiqen nga Afganistani.

“Aktualisht në “Fluor” dhe “CBD” nuk ka asnjë shtetas të vetëm të Maqedonisë ose një qytetar të ndonjë prej vendeve të Ballkanit.

Këto dy kompani po i evakuojnë plotësisht punonjësit e tyre në një vend të sigurt. Sidoqoftë, në kompanitë e tjera në bazën ushtarake ne kemi informacion se ka ende qytetarë të Maqedonisë”, tha bashkëbiseduesi i “TV24” nga Afganistani.