Një kompani e Koresë së Jugut do të investojë 30 milionë euro në Maqedoni

Një kompani e Koresë së Jugut po investon në Maqedoni një kapacitet të ri prodhues për pjesët e automobilave, pra në prodhimin dhe montimin e avancuar të komponentëve teknologjikë për industrinë e automobilave.

Bëhet fjalë për një investim shuma e të cilit arrin 30 milionë euro.

Kjo është hera e parë që koreanojugorët investojnë në Maqedoni, ndërsa “Almak” investon së bashku me “Dura Automotive Systems”.

Kompania e pjesëve të makinave të Koresë së Jugut “Almak”, së bashku me Dura Automotive Systems, do të investojnë 30 milion euro në kapacitet të ri prodhues.

Aktivitetet do të fillojnë nga sot.

Leave a Reply