Një dyshe e pandashme – Macja mjaullin që qeni i verbër të mos shkelë mbi të

Njihuni me Satin dhe Blaze, dyshen dinamike që janë afruar më shumë që kur qeni Blaze humbi shikimin.

Macja Satin madje ka gjetur një mënyrë për ta ndihmuar Blaze të kënaqen në shtëpinë që ndajnë së bashku, në mënyrë që qeni me shikim të dëmtuar të mos shkelë më mbi të. Blaze u verbua në vitin 2020 dhe që atëherë, Satin ka gjetur se si ta përdorë zërin e saj për ta udhëhequr.

Robin Wagner, 28 vjeç, adoptoi Blaze në vitin 2019 dhe në kontrollin e tij të parë, veterinerët zbuluan se qeni kishte probleme me shikimin. Blaze u diagnostikua si i verbër në njërin sy dhe kishte probleme me lente në tjetrin që do të përkeqësohej me kalimin e kohës.

Veterinaret rekomanduan kirurgji për të provuar dhe ruajtur shikimin e Blaze, por nuk funksionoi, dhe qeni u verbua plotësisht vitin e ardhshëm. E gjora Satin fillimisht duhej të mësohej të shkelej herë pas here nga Blaze, por tani që ajo ka gjetur mënyrën se si ta paralajmërojë atë për praninë e saj, të dy janë të pandashëm.

Robin tha: “Verbimi i shkaktoi Blaze një regres të madh në ankthin e tij social. Ai u bë shumë i shqetësuar dhe reagues. Duhej të bënim shumë punë me trajnerët për ta ndihmuar atë të rifitonte besimin”.

Megjithatë, nuk u desh shumë kohë që kafshët të lidhen. Robin tha: “Satin pëlqen të fërkohet me këmbët e tij të gjata, njësoj si një mace me një tavolinë apo karrige. Megjithatë, sapo Blaze humbi plotësisht shikimin, ajo po shkelej shumë”.

Me kalimin e kohës, Robin filloi të vinte re diçka që ndryshonte në ndërveprimet e tyre me njëri-tjetrin. Ajo tha: “Si maces dhe qenit u pëlqen të rrinë në shtratin tonë me ne. Kur Blaze do të hidhej lart, Satin do të dilte me fuçi nga dhoma para se ai ta shkelte mbi të”.
“Por me kalimin e kohës, ne vumë re se Satin qëndronte në vendin e saj dhe i jepte Blaze një mjaullime me zë të lartë. Ai do të ndalonte veten dhe do të ecte rreth saj”. Macja e zezë me sa duket mësoi se, nëse kjo do të funksiononte në shtratin e pronarit të tyre, do të funksiononte edhe diku tjetër nëpër shtëpi.

Tani, ajo përdor zërin e saj dhe mjaullimat për ta paralajmëruar atë për praninë e saj kudo.