Një ‘atumojet’ i verdhë i paidentifikuar po përshkon Kroacinë, ja për çfarë bëhet fjalë

Javët e fundit, video të një automjeti të vogël të verdhë që përshkon bregdetin Adriatik janë përhapur në rrjetet sociale.

Edhe pse plotësisht i heshtur, larg çdo shkelje të shpejtësisë dhe egërsisë, ky automjet irritoi shumë. Disa kanë një nxitje për ta shtyrë atë jashtë rrugës, disa thonë se është një telash, dhe disa po i bëjnë thirrje policisë që ta ndëshkojë dhe ta largojë nga rruga. Duke gjykuar nga komentet, i shqetëson të gjithë.

Pas bregdetit kroat, një automjet i vogël i verdhë u pa në Mostar, në rrugët e Hercegovinës dhe madje edhe në Sarajevë. Disa pretendojnë se e kanë parë në të njëjtat vende në vitet e mëparshme, dhe ata nga perëndimi dëshmojnë se mund të shihen në qytetet gjermane. Për çfarë bëhet fjalë?

https://www.facebook.com/watch/?v=535849944331336

Ajo që është mjaft e sigurt është se është një mjet me një vend që mund të mbyllet plotësisht nëse është e nevojshme. Dhe jo, nuk ka makinë elektrike, përdor vetëm fuqinë njerëzore. Nëse po pyesni se si forca e këmbëve tuaja mund të lëvizë kaq shpejt dhe për kaq gjatë, përgjigja qëndron në arkitekturën e zgjuar dhe teknologjitë e përparuara.

Ai është një automjet i ashtuquajtur Velomobile, i ofruar nga një kompani holandeze, dhe vetë-ndërtime të shumta nuk janë të rralla.

Duhen vetëm 160 W fuqi për të ecur 50 km / orë, dhe ju do të jeni në gjendje të përshkoni distanca të gjata pa asnjë problem.

Në vitin 2010, Christian von Ascheberg kaloi 1219 km në 24 orë me të.

Një kopje konkrete kushton deri në 9340 euro.