Nissan mund të hapë një fabrikë të re në SHBA – për prodhimin e automjeteve elektrike

Prodhuesit e automjeteve kanë qenë në një hap të shpejtë të ndërtimit të fabrikave ndërsa kalojnë në automjete elektrike dhe Nissan mund të bashkohet në këtë “furi” me një fabrikë të re në SHBA.

Sipas Automotive News, Nissan po konsideron hapjen e një fabrike të tretë në Shtetet e Bashkuara për t’u bashkuar me fabrikat e tyre ekzistuese në Smyrna, Tennessee dhe Canton, Mississippi.

Ndërsa asgjë nuk është vendosur, COO i Nissan, Ashwani Gupta ka thënë: “Mënyra se si po përparojmë, besoj se do të kemi nevojë për një fabrikë të re”.

Gupta vazhdoi të sugjeronte se fabrika do të duhej të ndërtohej deri në fund të dekadës dhe ka të ngjarë të ngarkohej me prodhimin e automjeteve elektrike.

Ai shtoi: “Unë mendoj se mund të mos jetë befasi nëse shpallim ndërtimin e një fabrike të re në SHBA”.

Megjithatë, ekzekutivi gjithashtu tregoi mundësinë e zgjerimit të një fabrike ekzistuese.