Ngrënia e këtij ushqimi për mëngjes mund të ndihmojë në kthimin e humbjes së muskujve me kalimin e moshës

Asgjë nuk e mposht një mëngjes të përzemërt të mbushur me ushqime të shijshme si vezët dhe avokadot.

Së bashku me shijen e shkëlqyeshme, hulumtimet e reja pohojnë se fillimi i ditës sonë me lëndë ushqyese të pasura me proteina si këto do të na ndihmojë shumë për të mbajtur muskujt tanë të fortë ndërsa plakemi.

Një studim i fundit i botuar në Cell Reports shikoi efektet e ngrënies së vakteve të pasura me proteina për mëngjes dhe jo më vonë gjatë ditës. Studiuesit zbuluan se gratë e moshuara që hanin më shumë proteina në mëngjes përjetuan një rritje të masës muskulore dhe forcë më të mirë të kapjes me kalimin e kohës.

Autorët e studimit kishin rezultate të ngjashme me minjtë të cilët ishin ushqyer me një proteinë prej 8.5 për qind për dy javë: Ata treguan një rritje prej 17 për qind në rritjen e muskujve në krahasim me ata që ushqeheshin me një darkë me proteina – 11.5 për qind.

Studiuesit pohojnë se këto rezultate janë një pikënisje premtuese për të kuptuar sesi koha e vakteve ndikon në aftësinë e trupit tonë për të prishur proteina dhe për të promovuar shëndetin e muskujve. Ndërkohë, ata na inkurajojnë të gjithëve të mendojmë dy herë kur hamë më shumë proteina në ditët tona.

“Gjetjet tona mbështesin fuqimisht ndryshimin e kësaj norme dhe konsumimin e më shumë proteinave në mëngjes”, tha autori kryesor i studimit Shigenobu Shibata në një deklaratë.

Duke marrë parasysh që ne duhet të synojmë të hamë rreth 80 deri në 90 gram proteina çdo ditë për të parandaluar humbjen e muskujve, studiuesit sugjerojnë që ta konsumojmë pjesën më të madhe gjatë vaktit tonë të parë