Në mëngjes ose në mbrëmje: Shkencëtarët kanë zbuluar se kur është koha më e mirë për të pasur një fëmijë

Shikoni me çfarë të dhënash kanë dalë ata.

Besoni apo jo, ju keni një shans më të mirë për të pasur një fëmijë në një pjesë të caktuar të ditës.

A keni menduar ndonjëherë se cila është koha më e mirë për të bërë një fëmijë?

Shkencëtarët thonë se është në mëngjes! – transmeton Telegrafi.

Hulumtimi i cili u zhvillua në Universitetin e Cyrihut ka treguar se marrëdhënia seksuale para orës shtatë e gjysmë të mëngjesit rrit shanset për të mbetur shtatzënë.

Arsyeja është se mëngjesi është më i përshtatshëm për spermatozoidet.

Seksi i mëngjesit inicion intimitetin dhe afërsinë emocionale në fillim të ditës, dhe atëherë ka më së paku pengesa.

Mëngjesi të fal një ndjesi totalisht të ndryshme, me mendjen e freskët, trupin e qetësuar, nervat e çlodhura dhe është më e lehtë të ndjesh dëshirën për të rrëmbyer partneren dhe nisur ditën në një mënyrë të tillë aq eksituese.

Kjo u mundëson partnerëve një seks më të kënaqshëm dhe një lidhje më të fortë si në intimitet edhe në dashuri, pasi qetësia u dhuron atyre më shumë ngrohtësi, nga ana tjetër hormonet u dhurojnë atyre më shumë eksitim.

Mbi 7.000 burra kanë marrë pjesë në këtë studim.

Gjithashtu është zbuluar se përqendrimi i spermatozoideve është më i fortë gjatë pranverës sesa gjatë verës.