Ndonëse Tesla rriti çmimet kjo nuk ndaloi konsumatorët të blejnë makinat elektrike – kompania raporton rritje të fitimeve

Tesla ka rritur çmimet – por kjo nuk duket se ka ulur kërkesën për makinat e saj elektrike.

Pavarësisht se firma përballet me kosto më të larta, fitimet në kompaninë e makinave elektrike të Elon Musk u rritën në 3.3 miliardë dollarë në tre muajt e parë të vitit, pasi klientët u treguan të gatshëm të paguanin më shumë.

Dërgesat e firmës u rritën me 68 për qind – dhe do të ishin më të larta nëse nuk do të ishin mungesat e zinxhirit të furnizimit, tha firma.

Fabrika e saj në Shangai u mbyll gjithashtu kohët e fundit për shkak të masave kufizuese të COVID-19.

Derisa fabrika rihapet këtë muaj, stafit do t’i kërkohet të flejë në fabrikë në një përpjekje për të shmangur bllokimet e mëtejshme.

“Megjithëse prodhimi i kufizuar ka rifilluar kohët e fundit, ne vazhdojmë të monitorojmë nga afër situatën”, tha Tesla.