NATO: Të paktën 20 të vdekur në Afganistan

NATO ka njoftuar se të paktën 20 persona janë vrarë në përreth aeroportit të Kabulit.

Të paktën 20 persona janë vrarë javën e kaluar gjatë evakuimeve në dhe përreth aeroportit të Kabulit, tha një zyrtar i NATO -s.

“Kriza para aeroportit në Kabul është një tragjedi. Fokusi ynë është në evakuimin e të gjithë shtetasve të huaj sa më shpejt të jetë e mundur”, tha zyrtari, i cili dëshironte të mbetet anonim.

Turma njerëzish janë rritur para aeroportit ditët e fundit, duke e bërë më të vështirë evakuimin e Shteteve të Bashkuara dhe shteteve të tjera që duan të tërheqin diplomatët, civilët dhe afganët e tyre nga shteti i marrë nga talebanët.

“Forcat tona mbajnë një distancë të rreptë nga zonat e jashtme të aeroportit të Kabulit për të parandaluar përplasjet me talebanët”, shtoi zyrtari.