NASA ka probleme me kostumet kozmike, Elon Musk dëshiron të ndërhyjë

Një ulje në Hënë në fund të vitit 2024 mund të jetë e vështirë. Sipas orarit aktual, kostumet kozmike për këtë nuk do të ishin gati deri në vitin 2025.

NASA në të vërtetë donte t’i vendoste njerëzit në Hënë përsëri në vitin 2024.

Për shkak të vështirësive teknike, mungesës së buxhetit dhe krizës së coronavirusit, zhvillimi i kostumeve u vonua. Prandaj, ulja e planifikuar atje në fund të vitit 2024 është joreale. Por nëse themeluesi i SpaceX Elon Musk “reagon”, orari mund të realizohet.

Të paktën nëse kompania e tij hapësinore lejohet t’i japë NASA -s një ndihmë.

Pasi gazetari i CNBC, Michael Sheetz, kishte përhapur lajmet zhgënjyese të NASA -s në Twitter, Musk foli dhe tha se SpaceX mund të ndihmonte NASA-n.

Sheetz gjithashtu informon se 27 kompani të ndryshme furnizojnë përbërësit e nevojshëm për kostumet kozmike.

Kurse për këtë deklaratë Musk kishte bërë një shkrim në Twitter: “Duket se ka shumë kuzhinierë në kuzhinë”.

Nëse NASA do të përfitojë nga oferta e Musk mbetet për t’u parë, por kjo nuk është aspak e përjashtuar.

Në korrik, agjencia hapësinore amerikane njoftoi se donte të hynte në partneritete komerciale për të përmirësuar teknologjinë e kostumeve hapësinore.