MSH: Dje 13.300 qytetarë janë vaksinuar kundër Kovid-19

Shkup, 26 gusht – Vaksinimi zhvillohet pa pengesa në të gjitha pikat në të gjithë vendin, ndërsa në vijim është vaksinimi në terren është duke u zhvilluar. Në pikat e vaksinimit në shtet dhe në terren, në konkludim me ditën e djeshme janë vaksinuar gjithsej 695.525 qytetarë.

Dozën e parë të vaksinës dje e kanë marrë 9,123 qytetarë, ndërsa dje u vaksinuan gjithsej 13,303 qytetarë.

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë, gjithsej 1,207,515 doza vaksinash janë aplikuar në vend, dhe 511,989 qytetarë janë rivaksinuar.

Me numrat e fundit, 70 për qind e popullsisë mbi 70 vjeç kanë marrë të paktën një doze të vaksinës, 69 për qind e popullsisë mbi 65 vjeç është vaksinuar me të paktën një dozë të vaksinës, dhe 65 për qind e popullsisë mbi 60 vjeç është vaksinuar me të paktën një dozë. Gjithsej 56 përqind e popullsisë mbi 50 vjeç vaksinohen me të paktën një dozë të vaksinës.

Qytetarët pa termin të caktuar po vaksinohen në pikat ekzistuese të vaksinimit në të gjithë vendin.

Procesi i vaksinimit në terren zhvillohet në territorin e të gjithë vendit, me rotacion të ekipeve mjekësore në secilin fshat, vendbanim rural, vendbanim. Fëmijët e moshës 12 deri në 18 vjeç vaksinohen me pëlqimin e prindërve.

“Vaksinat janë të sigurta dhe efektive dhe janë mënyra e vetme për të mposhtur pandeminë. Vetëm një vaksinim i plotë parandalon një formë të rëndë të sëmundjes, zvogëlon mundësinë e sëmundjes, si dhe rezultatin e saj fatal”, thuhet në kumtesë.