MPB / analiza të dy pjesëtarëve të NJSA “Tigri”, njëri prej tyre është konstatuar prezencë e drogës së konsumuar në organizëm

Shkup, 8 gusht – Nuk ka pjesëtarë të tjerë të Njësitit Special Anti-Terror “Tigri” të cilët kanë konsumuar lëndë narkotike. Kontrollet mjekësore të zbatuara nga 10 korriku, kanë konstatuar se vetëm një pjesëtarë i cili paraprakisht ishe arrestuar, ka rezultuar përdorues i drogës. Ndaj të njëjtit është ndërmarrë masa e suspendimit, ndërsa akoma nuk është parashtruar kallëzim penal.

Ministria e Brendshme

“Janë bërë analiza të dy pjesëtarëve të NJSA “Tigri”. Tek njëri prej tyre është konstatuar prezencë e drogës së konsumuar në organizëm. Nëpunësi në fjalë është suspenduar, ndërsa Komisioni përkatës po zbaton procedurën për vërtetimin e përgjegjësisë”.

Më 10 korrik, në njërën nga diskotekat e Shkupit, policia kishte arrestuar dy persona D.S dhe M.K, njërin për shkak se gjatë kontrollit i ishte gjetur lëndë narkotike dhe kishte tentuar të arratiset, ndërsa tjetrin për shkak se kishte penguar policinë gjatë neutralizimit të dyshuarit. Më pas ishte vërtetuar se D.S ishte anëtarë i njësitit “Tigri”. Jo zyrtarisht, burime të Alsat kishin denoncuar se një numër i madh i pjesëtarëve të këtij njësiti kishin paraqitur pushim mjekësorë në momentin kur ishte dhënë urdhri për analizat e gjakut ndaj gjithë njësitit, me qëllim shmangien nga kontrolli mjekësor.

Të pyetur zyrtarisht për këtë veprim të pjesëtarëve të njësitit elitar “Tigri”, nga MPB-ja kishin njoftuar më 16 korrik se të gjithë pjesëtarët do t’i nënshtrohet analizave, por pa konfirmuar nëse një pjesë e nëpunësve kanë shfrytëzuar zbrazëtirën ligjore për t’iu shmang analizave.//Alsat-M