Mos harroni këtë kur takoni dikë: Gabriel Garcia Marquez shpjegoi thelbin e dashurisë me një fjali

Është natyra njerëzore të pyesim vazhdimisht veten dhe shpesh të pendohemi për diçka që nuk e kemi bërë në të kaluarën.

Edhe pse ne të gjithë e dimë se nuk ka përdorim të mëvonshëm, veçanërisht kur bëhet fjalë për dashurinë, ne ende vazhdojmë t’u kthehemi atyre fjalive si: “Po ta kisha bërë unë atë gjë”…

Por gjithmonë mbani në mend një gjë.

Ka disa gjëra që nuk do të jemi në gjendje t’i kthejmë kurrë, pavarësisht se çfarë bëjmë, sado të përpiqemi. Është koha! Rrjedh në mënyrë të pandalshme dhe e vetmja gjë që mund të bëjmë është ta grabisin dhe ta shfrytëzojmë.

Të përpiqemi ta plotësojmë sa më mirë, ta përjetojmë sa më shumë, të përjetojmë sa më shumë gjëra të ndryshme. Le të shohim, le të ndiejmë…

Kohën mund ta humbim duke u marrë me gjëra të parëndësishme, ose duke bërë gjëra të rëndësishme, ndonëse nuk na pëlqejnë. Gjithashtu, e kërkojmë kur ua japim njerëzve që nuk e meritojnë, që nuk janë të sjellshëm me ne, të ndershëm, që përfitojnë prej nesh.

Për këtë flasin edhe thëniet e shkrimtarit dhe publicistit të njohur Gabriel Garcia Marquez – “Mos humb kohë me një person që nuk dëshiron ta rrijë me ty”.

Pasoja e kësaj do të jetë pakënaqësia, do të ndihemi të paplotësuar, të pakënaqur, të pavlerë dhe në fund do të kuptojmë se kemi bërë një gabim dhe se kemi humbur disa raste të tjera për këtë.

Pra, kujdesuni se kujt i dhuroni kohën tuaj! Ruajeni për ata që doni dhe që të duan, për ata që të respektojnë dhe të vlerësojnë, jo për ata për të cilët duhet të lutesh. Nuk mund ta detyroni askënd të të dojë. Nëse ai nuk dëshiron, gjeni forcën për t’u kthyer dhe për t’u larguar.