Mjeku i R Kelly dëshmon se këngëtari kishte herpes që të paktën në vitin 2007, pasi prokurorët pretendojnë se ai me dashje infektoi njerëz

Mjeku personal i R Kelly prej 25 vitesh mbajti qëndrimin të enjten për të dëshmuar në lidhje me trajtimin e tij të herpesit gjenital të këngëtarit që të paktën në vitin 2007, pasi prokurorët pretendojnë se këngëtari infektoi me vetëdije njerëz të shumtë me sëmundjen e pashërueshme seksualisht të transmetueshme.

Këngëtari, 54 vjeç, emri i plotë i të cilit është Robert Sylvester Kelly, është deklaruar i pafajshëm për akuzat për shantazh dhe shkelje të Mann Act, një ligj kundër trafikimit të seksit, shkruan CNN.

Veçmas nga ky rast, Kelly përballet me akuza federale për pornografi të fëmijëve dhe pengim në Distriktin Verior të Illinois, dhe përballet me akuza shtetërore atje për akuza të shumta për abuzime të rënda kriminale seksuale. Ai i ka mohuar ashpër akuzat.

Një nga aktet themelore të pretenduara kundër tij është se ai i infektoi me vetëdije gratë me herpes, në kundërshtim me ligjet e shëndetit publik që kërkojnë që njerëzit që kanë një sëmundje infektive veneriane të njoftojnë partnerët e tyre për diagnozën e tyre.

Të enjten, Kris McGrath, një mjek me bazë në Chikago i specializuar në mjekësinë e brendshme, u paraqit në gjykatën federale të Brooklyn nën një thirrje dhe dëshmoi se ai ishte duke e trajtuar këngëtarin që nga viti 1994.

McGrath dëshmoi se ai dyshonte se Kelly kishte herpes gjenital që në qershor të vitit 2000 për shkak të simptomave që kishte këngëtarja, por një test laboratorik për të zbuluar virusin në atë kohë doli negativ. McGrath dëshmoi se koha e testit është e rëndësishme dhe se vetë testi ndonjëherë mund të japë rezultate negative të rreme.

“Unë nuk arrita në përfundimin se ai nuk kishte herpes”, dëshmoi McGrath, duke iu referuar herë pas here të dhënave mjekësore të R Kelly, të cilat prokurorët i morën me anë të një thirrjeje.

McGrath dëshmoi se pas ekzaminimit dhe testimit të Kelly në qershor të vitit 2000, ai i tha këngëtarit që “të informojë partnerët seksualë në mënyrë që ata të mund të marrin një vendim nëse do të bëjnë apo jo seks me ju”.

McGrath tha se rekomandohet trajtimi i herpesit gjenital me një ilaç të njohur si Valtrex, i cili mund të përshkruhet për trajtime afatshkurtra. Por nëse një pacient ka shpërthime të sëmundjes më shumë se tri herë në vit, dëshmoi McGrath, rekomandohet që pacienti të marrë ilaçe çdo ditë.

McGrath tha se R Kelly ose bashkëpunëtorët e tij do ta thërrisnin shpesh për më shumë rimbushje të Valtrex në një farmaci Walgreens. “Ishte aq shpesh sa i kisha mësuar përmendësh numrin Walgreens”, tha ai, dhe recitova numrin e telefonit në gjykatë.

Avokati mbrojtës Nicole Blank Becker i bëri presion McGrath për faktin se mjeku nuk dokumentoi një diagnozë zyrtare të herpesit gjenital për këngëtarin.

Dokumentacioni më i hershëm i McGrath që përshkruan ilaçin për trajtimin e herpesit, Valtrex, ishte në mars të vitit 2007, sipas një regjistri mjekësor që prokurorët paraqitën në gjykatë. Dhe dokumentacioni më i hershëm që tregon se Kelly kishte një histori të herpesit gjenital ishte bërë në një regjistër mjekësor nga viti 2011, kur McGrath dëshmoi se zyra e tij kaloi nga të dhënat mjekësore në letra elektronike.

Këngëtari nuk pagoi kurrë për shërbimet e tij mjekësore, dëshmon mjeku.

Të mërkurën, një grua e quajtur Jerhonda Pace dëshmoi se R Kelly e kishte abuzuar seksualisht në vitin 2009 kur ajo ishte 16 vjeçe, dhe pas disa muajsh të kryerjes së marrëdhënieve seksuale të pambrojtura me të ajo zhvilloi herpes gjenital. Ajo dëshmoi se Kelly nuk i tha asaj se kishte herpes. Ajo tha se Kelly e kishte ekzaminuar nga një mjek në shtëpinë e tij, i cili i kishte thënë të merrte ilaçe.

Ligji për shëndetin publik që kërkon që dikush me një sëmundje veneriane të transmetueshme të informojë partnerët e tyre seksualë për diagnozën e tyre, nuk ndiqet zakonisht, tha Roger Canaff, një ish -ndihmës prokuror i qarkut në New York City.

“Është e vështirë të provohet sepse nuk është e lehtë të provohet përtej një dyshimi të arsyeshëm që i pandehuri e dinte se ishte infektuar kur kryhej marrëdhënia seksuale”, tha Canaff për CNN. “Sidoqoftë, dëshmia e një mjeku që po trajtonte Kelly është dëshmi e rëndë. Ajo tregon se, që në vitin 2007, Kelly e dinte se kishte një sëmundje veneriane. Nëse mund të vërtetohet se ai e dinte, dhe se ai vazhdoi të ketë marrëdhënie seksuale , atëherë vepra penale mund të provohet kundër tij”, thekson ai.

McGrath dëshmoi se Kelly nuk pagoi për shërbimet e tij mjekësore “fare” dhe se Kelly shpesh i jepte mjekut dhe gruas së tij bileta falas për koncerte dhe, nganjëherë, paguante që çifti të udhëtonte në koncerte në të gjithë vendin.

Prokurorët treguan një fotografi të McGrath dhe Kelly së bashku në një bar puro në Chikago në fillim të vitit 2019, për të cilën McGrath tha se ishte hera e fundit që ai foli me Kelly-n dhe ishte marrë pak para arrestimit të këngëtarit.